ΚΟΛΠΙΚΑ ΥΓΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΤΟΥΣ

  • ΟΣΜΗ « ΙΧΘΥΟΣ»: Πρόκειται πιθανότατα για βακτηριακή κολπίτιδα από το μικρόβιο Gardenella vaginalis. Η έντονη μυρωδιά που θυμίζει ψάρι συνδυάζεται συχνά με το γκριζωπό χρώμα των κολπικών υγρών. Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπική υγιεινή και χορήγηση μετρονιδαζόλης.
  • ΟΣΜΗ «ΚΟΜΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ»: Πρόκειται για λοίμωξη από μύκητα Candida albicans ο οποίος περιλαμβάνεται στην φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου της γυναίκας όμως σε κατάστασης υγρασίας ή σε περιπτώσεις κατάχρησης αντιβιοτικών μπορεί να υπεραναπτυχθεί διαταράσσοντας την μικροχλωρίδα του αιδοίου. Πέρα της περίεργης οσμής, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερυθρότητα, κνησμό και αίσθημα καύσου στην περιοχή. Η θεραπεία περιλαμβάνει υπόθετα και χάπια από το στόμα με αντιμυκητιασική αγωγή συνήθως φλουκοναζόλη.
  • ΑΟΣΜΑ ΑΦΡΩΔΗ ΥΓΡΑ: Πρόκειται για τριχομονάδωση. Θεωρείται ΣΜΝ όμως δεν μεταδίδεται μόνο με τη σεξουαλική επαφή. Είναι πιθανό να μολυνθείτε και από πετσέτες , sex toys ή άλλα αντικείμενα. Η λοίμωξη είναι σε πολλές περιπτώσεις ασυμπτωματική. Τα υγρά συνήθως έχουν ελαφρώς γκρι η πράσινη απόχρωση. Η θεραπεία περιλαμβάνει την χορήγηση μετρονιδαζόλης.

Κατηγορίες: Medical Tips

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s