ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!

Ανεξήγητα φουσκώματα, κιλά που δε λένε να φύγουν, ενοχλήσεις στο στομάχι που δεν έχουν εξήγηση, ανεξήγητη και χρόνια κόπωση ακόμα και κυκλοθυμία ή και κατάθλιψη. Αυτά είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι άνθρωποι με τροφικές δυσανεξίες, που όμως είτε δεν γνωρίζουν ότι έχουν είτε δεν έχουν εντοπίσει σωστά τι είναι αυτό που ενοχλεί τον οργανισμό τους.foodallergy

Η τροφή παίζει σημαντικότατο ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας. Παίζει όμως ρόλο και στην εμφάνιση ασθενειών στον άνθρωπο, διότι ενώ είναι βασική για την ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια και σοβαρά προβλήματα υγείας (π.χ. κοιλιοκάκη), όταν αγνοούμε ότι υπάρχει κάποια τροφή που δεν ανέχεται ο οργανισμός μας.

Η τροφική δυσανεξία, η αντίδραση δηλαδή του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι ορισμένων τροφίμων, είναι διαφορετική από τη γνωστή αλλεργία, η οποία είναι πιο σπάνια, είναι άμεσης αντίδρασης και συχνά έχει επικίνδυνες συνέπειες για τη ζωή και την υγεία. Η τροφική δυσανεξία είναι πολύ πιο συχνή (περίπου το 45% του πληθυσμού), έχει καθυστερημένη έναρξη (2 έως 72 ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής) και συνήθως συνδέεται με χρόνια προβλήματα υγείας. Είναι αυτό το είδος αντίδρασης του οργανισμού που μέχρι να το αντιληφθούμε έχει ήδη υποβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας από τις ενοχλήσεις που προκαλεί.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, που μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις τα προβλήματα υγείας τους αλλά και επιζητούν με πάθος το “ευ ζην”, με ρωτούν πώς μπορούν να μάθουν εάν πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες. “Υπάρχουν αμέτρητες τροφές που θα μπορούσα να έχω δυσανεξία. Πώς θα τις εντοπίσω;”, με ρώτησε μια ασθενής μου τις προάλλες. Εδώ έχω να καταθέσω μια πολύτιμη εμπειρία που θέλω να ελπίζω ότι θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων που υποφέρουν χωρίς να γνωρίζουν γιατί.

Ο Βασίλης Σιδερής είναι ιατρός-βιοπαθολόγος και στο μικροβιολογικό και ερευνητικό του εργαστήριο, τη Διαγνωστική Αθηνών, γίνεται μία πολύ σημαντική δουλειά προς την κατεύθυνση της Λειτουργικής Ιατρικής, της εξατομικευμένης ιατρικής που ασχολείται με την πρωτοπαθή πρόληψη και τα βαθύτερα αίτια και όχι με τα συμπτώματα των νοημάτων. Εκεί άλλωστε βρίσκεται και το παρόν αλλά και το μέλλον μιας καλύτερης ποιότητας ζωής αλλά και της πρόληψης σοβαρότατων σύγχρονων νοσημάτων.

Στη Διαγνωστική Αθηνών, λοιπόν, υπάρχει μία ομάδα εξετάσεων που με έγκυρο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο ελέγχεται η τροφική δυσανεξία, μετρώντας τα επίπεδα των ολικών IgG αντισωμάτων στο αίμα έναντι των δυνητικά αλλεργιογόνων τροφών. Η ομάδα αυτή ονομάζεται TrophoScan®  ελέγχει, δεκάδες διαφορετικά είδη τροφών και σε αυτήν την ομάδα περιλαμβάνονται και εξετάσεις που ελέγχουν τις αιτίες διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που έχουν σχέση με τη λήψη τροφής, όπως ο έλεγχος για την κοιλιοκάκη και τη δυσανεξία στη γλουτένη, η δυσανεξία στη λακτόζη και η δυσανεξία στην ισταμίνη.

trophoscan

Εάν και εσείς αναζητάτε να βελτιώσετε την υγεία αλλά και την ποιότητα της ζωής σας αλλά κυρίως θέλετε επιτέλους απαντήσεις για τα χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζετε χωρίς να υπάρχει εξήγηση, σας συνιστώ έναν έλεγχο TrophoScan® ο οποίος είναι απλούστατος (γίνεται με μια απλή αιμοληψία) και ακόμη και αν βρίσκεστε εκτός Αθηνών υπάρχει τρόπος να κάνετε τις εξετάσεις χωρίς να μετακινηθείτε. Σίγουρα θα αλλάξει η ζωή σας!

Για περισσότερες πληροφορίες σας παραπέμπω στο τηλέφωνο 210-7777654 της Διαγνωστικής Αθηνών αλλά και στο https://athenslab.gr/ για να γνωρίσετε καλύτερα το έργο του εργαστηρίου. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δρ. Σιδερή για τις πληροφορίες που μοιράστηκα μαζί σας!

Κατηγορίες: Medical Tips

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s