ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ο Αμερικάνος Κοινωνιολόγος Michael Kimmel αναφέρει ότι η φιλία είναι μία από τις κύριες οδούς της αυτό-ανακάλυψης στην ζωή μας. Βλέπουμε τους φίλους μας σαν καθρέπτες της δικής μας εξέλιξης γι’αυτό και επιλέγουμε να εντάξουμε στο φιλικό μας περιβάλλον άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε κοινά χαρακτηριστικά και βιώματα. Ο βασικός επίσης κοινός παρανομαστής είναι η εμπιστοσύνη. Σε αυτήν οδηγούν η διάθεση να μοιραστεί κανείς πράγματα για τον εαυτό του με τον άλλον , να υπάρχει αμοιβαιότητα σε αυτήν την διάθεση και όρεξη να διατηρηθεί.

Πόσο μάλιστα στην ανδρική φιλία αυτό ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό αναδεικνύοντάς την ως δυνατότερη και πιο σταθερή από εκείνη των γυναικών καθώς είναι δυσκολότερο να «χαλάσει» με το παραμικρό. Μάλιστα οι περισσότεροι άνδρες θέτουν τον στρατό ως το «μεγαλύτερο σχολείο» καθώς κάτω από δύσκολες συνθήκες ή καταστάσεις ψάχνεις να βρείς κάποιο άτομο να επικοινωνήσεις και ο φίλος από το φανταριλίκι τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ο κολλητός που έψαχνες τόσα χρόνια!

Έτσι λοιπόν συνέβη σαν σήμερα και για μένα πριν ακριβώς ένα χρόνο, στον θάλαμο Α3 στην Τρίπολη, σχεδόν ξενυχτισμένος από τα pre-military parties και ζαλισμένος, γνώρισα τον σημερινό military-κολλητό μου , τον Άγγελο Δημόπουλο στο διπλανό ακριβώς κρεββάτι. Σχεδόν εξαντλημένος εγώ προσπαθούσα να στρώσω το κρεββάτι μου και να κοιμηθώ , εκείνος σε τρομερή υπερένταση και άγχος να ετοιμάσει την στρατιωτική περιβολή του, πήγαμε να τσακωθούμε όμως γρήγορα καταλάβαμε ότι ο τρόπος σκέψης μας και το χιούμορ μας ταίριαζε με αποτέλεσμα να κρατήσουμε επαφές και εκτός στρατοπέδου αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε μια φιλία που αν και δεν περνούμε τέσσερις ώρες καθημερινά μιλώντας στο τηλέφωνο αναλύοντας τα πάντα, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλον.45516039_693474121034700_7275590576978788352_n

Είτε ως Joey και Chandler στα αγαπημένα “Φιλαράκια” , είτε ως Γρηγόρης και Λάζαρος στο τηλεοπτικό “Ταίρι”, είστε σε τραγουδιστικούς νταλκάδες τύπου “Φίλε έλα απόψε που πονάω” , έχουμε ζήσει και μοιραστεί απίστευτες στιγμές κάνοντας τον Άγγελο ξεχωριστό φίλο για μένα.

Ο θαυμασμός όμως δεν σταματάει μόνο στο κομμάτι της φιλίας. Αν και μικρός σε ηλικία, διαχειρίζεται μόνος του το ξενοδοχειακό συγκρότημα της οικογένειας του στο Αίγιο με την ονομασία «Village Dimopoulos» και ταυτόχρονα αναλαμβάνει ο ίδιος projects διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων και κατασκευές στην Αθήνα , δίνοντας εκεί τον καλύτερο δημιουργικό του εαυτό.

Σήμερα απολύθηκε και μου θύμησε ότι σαν σήμερα γνωριστήκαμε και ήταν η αρχή μιας δυνατής φιλίας! Καλός πολίτης κολλητέ!

Κατηγορίες: Portraits

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s