TSUBAKI OIL: TO IAΠΩΝΙΚΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

Το έλαιο Ιαπωνικής Καμέλιας ή Tsubaki oil είναι γνωστό στην Νότια Ιαπωνία ως το νούμερο ένα αντιοξειδωτικό που λάτρευαν οι Γκέισες για να διατηρούν το πορσελάνινο δέρμα τους νεανικό και λαμπερός καθώς και για την περιποίηση των μαλλιών τους. Πρόκειται για ένα λάδι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για το δέρμα μας. Αυτά είναι οι βιταμίνες Α, Β και Ε, το παλμιτικό, ολεικό και λινολεικό οξύ και τα ωμέγα 3,6 & 9 λιπαρά οξέα. Είναι άοσμο και ονομάζεται το «τριαντάφυλλο του χειμώνα» καθώς ευδοκιμεί σε ακραίες χειμερινές συνθήκες και Tsubaki στα ιαπωνικά. Το Tsubaki προέρχεται από τη λέξη Tsuya-ba-ki, που σημαίνει «λαμπερό φύλλο δέντρου».

camellia-oil-benefits-for-skin-660x660

Ξεχωρίζει για τις παρακάτω δράσεις του: ενυδατικό, αντιγηραντικό , μαλακτικό νυχιών και μαλλιών, αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του είναι η αντιηλιακή προστασία του καθώς έχει έναν δείκτη προστασίας 3-5.

Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ ξηρό έλαιο το οποίο όταν εφαρμόζεται επειδή τα μόριά του είναι μικροσκοπικά απορροφώνται αμέσως από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα ενώ ως διαδερματικός μεταφορέας ενισχύει την ικανότητα συγκράτησης νερού, ζωτικής σημασίας για την ενυδάτωση του δέρματος.
Τα πλούσια αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες που περιέχει προσφέρουν στον ορό ισχυρές προστατευτικές ιδιότητες έναντι των ελεύθερων ριζών του δέρματος και μπαίνει στην αγαπημένη λίστα των αντιοξειδωτικών για εμένα!

 

Κατηγορίες: Beauty Secrets

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s