ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΤΙΣ ΡΙΝΟΠΑΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΛΑΚΕΣ

Οι ρινοπαρειακές αύλακες και όχι ρυτίδες που βρίσκονται δεξιά και αριστερά από το στόμα μας ανέκαθεν αποτελούσαν σημείο διόρθωσης για τους πλαστικούς χειρουργούς και κύριο ζήτημα αντίστοιχα των ενδιαφερομένων για «εξαφάνισή» τους.images-1.jpeg

Έτσι, μεγάλες ποσότητες υαλουρονικού οξέος ή παλαιότερα υγρής σιλικόνης εγχύονταν κατά μήκος τους για την ενίσχυσή τους και την πιθανή απάλειψή τους. Το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται για ρυτίδες που χρειάζονται «γέμισμα» αλλά για αύλακες που προέρχονται από την χαλάρωση και πτώση του προσώπου που ξεκινά από τα ζυγωματικά και οι οποίες χρειάζονται ανόρθωση του προσώπου για απάλυνσή τους.

Η απώλεια κιλών και η φυσική φθορά που επέρχεται με την πάροδο του χρόνου, εξαιτίας της απώλειας του λιπώδους ιστού, κάνουν τα ζυγωματικά να «αδειάζουν» με αποτέλεσμα να «κρεμάνε» τα μάγουλα, να τονίζονται οι ρινοπαρειακές αύλακες και το πρόσωπο να δείχνει πιο κουρασμένο και πιο γερασμένο.

Οι πιθανές εναλλακτικές για θεραπεία της χαλάρωσης – πτώσης του μέσου προσώπου είναι οι παρακάτω και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του ενδιαφερομένου και την ποιότητα του δέρματος του προσώπου του.

  1. Σε λεπτές ρινοπαρειακές αύλακες σε νέα άτομα , μια μικρή ποσότητα έγχυσης υαλουρονικού οξέος μέσης πυκνότητας ή ακόμα και αγαρόζης (το κόκκινο φύκι) μπορεί να τις διορθώσει άμεσα
  2. Σε λεπτές ρινοπαρειακές αύλακες σε νέα άτομα που δεν επιθυμούν την έγχυση υαλουρονικού οξέος μπορεί να γίνει και ένας αριθμός συνεδριών ετερόλογων (με βιταμίνες) ή αυτόλογων (με το pure PRP του αίματος) μεσοθεραπειών για θρέψη τους και πιθανή απάλυνσή τους
  3. Σε μεσαίου ή μεγαλύτερου βάθους ρινοπαρειακές αύλακες , επιλέγεται ο τονισμός των ζυγωματικών με την έγχυση υαλουρονικών μεγαλύτερης πυκνότητας, τα οποία εξασφαλίζουν ένα αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου 12 μήνες. Κάποια υαλουρονικά δίνουν όγκο άμεσα, ενώ κάποια άλλα είναι υδρόφιλα και εγχέονται σταδιακά εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια.
  4. Σε μεγαλύτερου βάθους ρινοπαρειακές αύλακες προσώπων με αρκετό υποδόριο λίπος («γεμάτα») επιλέγεται η διαδικασία ανόρθωσης του προσώπου με το HiFu. Το HiFu είναι μια μικρή συσκευή που εκπέμπει υψηλής ισχύος υπέρηχο. Η συσκευή εκπέμπει τον υπέρηχο απευθείας στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Στην ουσία προκαλεί ισχυρή εσωτερική βλάβη στον λιπώδη ιστό παράλληλα όμως καταστρέφοντάς τον διεγείρει το κολλαγόνο και προκαλεί την ανάπτυξη νέου. Όταν το νέο κολλαγόνο αναπτυχθεί, σταδιακά θα συσφίξει το δέρμα, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ.
  5. Τέλος σε καταστάσεις που ο ενδιαφερόμενος είναι υποψήφιος για ένα χειρουργικό facelift , ένα δοκιμαστικό μπορεί να επιτευχθεί με τα βιοαπορροφήσιμα νήματα PDO  COG (αγγειοχειρουργικά ράμματα), τα οποία «γαντζώνουν» στο υποδόριο λίπος του προσώπου με σημείο έναρξης την περιοχή μπροστά από τον τράγο του αυτιού και σημείο κατάληξης τις ρινοπαρειακές αύλακες και δίνουν μια ανόρθωση στο πρόσωπο δημιουργώντας ίνες κολλαγόνου για στήριξη του προσώπου.

Οι επιλογές αρκετές…Ποια ταιριάζει όμως στο πρόσωπό σου?

Αυτό θα μπορέσει να στο απαντήσει ο δικός σου πλαστικός χειρουργός!

 

 

Κατηγορίες: Antiaging Therapies

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s